22 Mayıs 2014 Perşembe

Fethullah Gülen hakkında şok gerçekler!

Gülen askerde istihbaratçı gibi görev yaptı. Yahudi kökenli bir subay hep yanındaydı. 1963-64’te CIA’dan ilk görüştüğü isim Graham Fuller’di. Laik paşaların da haberi vardı!
GÜNDEM 22 Mayıs 2014, Perşembe

Gönder
Yazdır
Editöre e-posta



Takvim Gazetesi genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler'in "Sır operasyon" başlıklı yazısı:

Kara sabah dostumla yaptığım yürüyüş adeta bir Türkiye tomografisi çekmeme imkan verdi! "Şimdilik sakın yazma!" dediği şeyler özellikle inanılmazdı!
Macera filmi gibi nefes kesiciydi! Ancak garip olan, Amerika'nın buralarda olup bitenden kesinlikle haberdar olmasıydı! Bana bu his kaldı!
Edward Snowden'ı haber yapan Glenn Greenwald ile Ewen MacAskill'in anlattıklarının ne kadar doğru olduğunu düşündüm! İletişimin olduğu yerde bunlar vardı! İnternet de, telefon da izleniyordu! Bence en büyük güçleri buydu!
Çünkü size ait özel bilgilerle geliyorlar ve korkutucu oluyorlardı! Güvensizlik aşılıyorlardı!
Dostum bunu yapmasa da söyledikleri ürkütücü olabiliyordu! Binlerce kilometre uzakta Ankara'yı çarpıcı bir şekilde konuşmak çok değişikti! Savunmasız kaldığımızı düşündürüyordu!
Belki de gizli mesajı buydu!
Bilemiyorum! Ama sohbetimiz çok ilginç ve güzeldi! İsterseniz kaldığımız yerden devam edelim!
Bugün de çok çarpıcı bilgiler var! Bakalım hoşunuza gidecek mi?

Aylardır Türkiye Cemaat'i konuştu! Fethullah Gülen ve hareketi ne olacak? İade sözkonusu olur mu? Destek veren işadamları şimdi ne yapıyor?
Ne varsa sordun! Şunu bilmeni isterim ki artık Pensilvanya'ya gidip o kapıyı çalan kimse yok! Bu saatten sonra kimse de gitmez! Burada yaşayan biri olarak söylüyorum ki Fethullah Gülen kaybetti! Kabul etmek istemeseler de kaybetti! En azından Türkiye'de...
ABD destek olur mu yine?
Türkiye'de çok önemli bir projeydi!
Gülen hareketinden beklenti çok fazlaydı! Olmadı! İlişkiler koparılmaz ama eskisi gibi asla olmaz. Fethullah Gülen'e 2009 yılından beri tam destek veren çok önemli işadamları, artık para vermeyeceklerini bildirdi. 100 milyon dolar veren İstanbul'daki bir işadamı bile bağını kesip attı!
Bunu hem Ankara'ya hem Pensilvanya'ya iletti! Bu bile Gülen'in Türkiye'de kaybettiğinin belgesidir.
ABD adına kim görüşüyor Pensilvanya ile? Yok mu böyle biri artık?
Var tabii ki!
Geçmişte George Fidas, Fethullah Gülen'in en çok güvendiği Amerikalı isimlerden biriydi.
Ancak Fidas, görevini tamamladı ve artık Gülen'le teması en aza indirdi!
Henri Barkey, Beyaz Saray'a da yakın durur ama gerçekte çok iyi bir Neo-
Con'dur. Gülen'le de irtibatı hala vardır. Görüşenler içinde en etkili olanlardandır!
Gülen'le ABD ilişkisi ne zaman başladı? 28 Şubat'tan sonra buraya gelince mi?
Güldürme beni! Olur mu hiç!
Anlatın lütfen!
Gülen daha genç bir vaizken askere alındığında işlem başladı! Bak kimse konuşmuyor ama Gülen askerlik yaptığı MAMAK ve İSKENDERUN'da hiç sıkıntı yaşamadı! Bir el hep onu korudu!
Bütün rüzgarların etrafından dolaştı!
Mamak'ta rütbeli askerlere namaz kıldırdı! Komünizmle mücadele için gerekliydi!
Vaiz olduğu için mi korundu?
Hayır! Gülen orduda istihbarat tekniklerini öğrendi! Öğretildi! Bir istihbarat subayı gibi görev yaptı! İsim vermek istemem ama Yahudi kökenli bir subay hep yanındaydı! Gölgesi gibi!
Ve o subay ile onun gibilerin de temel motivasyonu komünizmle mücadeleydi! Payda aynıydı anlayacağın! Olayın geçmişi var yani! Bir de orduda TELSİZİN başında Gülen olduğu için garip bir şekilde kimin kimle ne konuştuğunu bilir ve ilgili yere iletirdi! Ogün-bugün konuşulanları önemser!
Bunları bilmiyoruz hiç!
Tahmin ediyorum! Mesela askerdeyken uzun bir süre özel izinle memleketine gidip komünizmle mücadele başlattı! Önüne çıkıp kendisini durdurmak isteyenler kenara itildi! Laik subaylarla Gülen hep iç içeydi! Aslında kafa yorulması gereken bu değil mi? Nasıl oldu bu!
Kimler destek oldu ve neden?
Senin de bildiğin gibi çok sebebi var! Ama en büyük destek üst rütbelilerden geldi! (Efsane bir komutanın ismini veriyor.) Barzani hedefti! Kürtler'in Türkiye ile ilişkisini kesmek için hareket ediyordu! Belki ülkeyi korumak için yapıyordu ama dün yaptığı ile bugünkü barış sürecini sekteye uğratmak için çalışması arasında bir fark yok! İsrail'in ve İngiltere'nin asla istemediği ilişkiyi o da istemiyordu! Dediğim gibi muhtemelen ülkeyi korumak adına yapıyordu! Ama yapıyordu!
İsim verseniz biraz?
Gerek yok! Ama Said Nursi'nin mezarını ortadan kaldıranlarla Gülen'in arası hep iyi oldu! GARİP değil mi? Bana gelen notlara göre askerlik süresi boyunca 13 ayrı yerde görev yapmış! Neden? Sen bu kadar yer değiştirdin mi? Değiştiren var mı?
Peki neden İzmir-Kestanepazarı?
Çünkü o çevrede Yahudi işadamları çoktu! İzmirli'sin, oraları bilmen lazım! Özellikle KARAKAŞİ olan Yahudi işadamları bol bulunur orada! Tesadüf müdür bu? Bence değildir! Para yardımı yapanlar rastlantı mıdır? Değildir! Kimse kimseye boşuna para vermez!
Peki, ilk temas kuran yabancı kimdi?
Güzel soru! 1963-64 yılarında CIA'nın Ortadoğu masasında görev yapan Graham Fuller gelip ilk görüşen isimdi! İşin ilginci bunu MİT biliyor ve izliyordu! Saklı gizli bir şey değil! Daha sonra bu görüşmeler sıklaştı ve süreleri uzadı! Laik paşaların da haberi vardı!
Peki, Gülen neden dönmedi sizce?
Gülen, ABD'ye geldikten sonra telkin sonucu "İki hafta sonra oradayım" dedi! Yani ABD seyahatinin iki hafta süreceğini söyledi! Ama 15 yıldır dönemedi! Kim izin vermiyordu? Konu bu! Gelmesine neden olanlar gitmesine izin vermiyordu! Operasyonda Gülen'e söz hakkı yoktu!
Erdoğan'la sorunları olanlar ne yapacak?
Şimdi dünyada güçlü 20 ülke varsa biri Türkiye'dir! 2001 krizi ve sonra Erdoğan'ın seçilmesiyle 19 ülkenin 18'i size çok yakın bir strateji izliyordu.
Yani dost gibi görünüyorlardı.
Çünkü ülkeniz iflas noktasındaydı.
Bugün çok güçlü bir ekonomiye sahipsiniz. Yakın zamanda enerji sorunu da biterse çok büyürsünüz!
Şimdi karşınızda olan 19 ülkenin korkusu bu! Ve Erdoğan'ı istemeyen de bu ülkeler!
Ne yapacaklar peki?
Bir kere hepsi CHP ile flört ediyor!
Yakın temas var! Mesela Kemal Bey ABD'ye geldiğinde kimlerle görüştüğü pek yazılıp çizilmedi! Herkes Cemaat'le görüştüğünü yazdı! Acaba çok önemli ailelerin temsilcileriyle bir araya gelindi mi?
Muhalefete oynuyorlar yani?
Elbette! Bunu da sahibi oldukları medyaya bakınca görüyorsun! İçeride ve dışarıda Erdoğan'a saldırı biçimi aynı! Dışarısının yaptığı içeride destek buluyor! Neden? Çünkü hepsi bir elden yönetiliyor! Türkiye'nin bunu görmesi lazım!

NOT: Hangi kadın subay CIA kapısını açtı? İlk kiminle görüşüldü? Hangi siyasetçi ağırlığını koyup Cemaat ile ABD arasındaki ilişkileri geliştirdi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder